Содена питка с масло, яйца, стафиди и мътеница

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пшенично брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер, сода за хляб и сол
- 1/2 чаена чаша захар на пясък
- 3 чаени чаши стафиди
- 2 яйца
- 225 грама масло (размекнато)
- 1,5 чаени чаши мътеница
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната при 175 градуса.
Стафидите измийте и подсушете, след което оваляйте в брашно, за да не паднат на дъното на съда по време на печенето.
Смесете в купа сухите съставки (брашното с содата, солта, бакпулвера и захарта), добавете двете яйца, маслото, стафидите, а мътеницата сложете последна.
Замесете тесто, което сложете в подходяща форма и изпечете (45-55 минути).
Готовата питка намажете с масло (предварително разтопено ) и изчакайте да се охлади, преди да поднесете.
Добър апетит!
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Погача за прощъпулник
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Турски питки Поача
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бързи питки без месене
Коментари към Содена питка с масло, яйца, стафиди и мътеница