Сметанов сос с печурки, чесън и масло

Необходими продукти:
200 грама пресни печурки
3 скилидки чесън
1 чаена чаша течна сметана
4 супени лъжици масло
настъргано индийско орехче
черен пипер
сол
зелени подправки по избор
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган и прибавете ситно нарязаните скилидки чесън. Нека се задушават около 3 минути и тогава сложете нарязаните на плочки гъби. Пет минути по-късно налейте затоплената сметана и нека всичко се приготвя в продължение на 10 минути.
Тогава прибавете подправките и оставете соса да къкри 5 минути, преди да сварите от котлона.
Добър апетит!
Снимка: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Сос Бъфало
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Полезна ли е заквасената сметана
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печени броколи в сметана с кашкавал
Коментари към Сметанов сос с печурки, чесън и масло