Сметанов сос с кашкавал и чесън (за картофи)

Необходими продукти:
- 200 грама заквасена сметана (със средна масленост)
- 100 грама кашкавал
- 2 скилидки чесън
- копър и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете сметаната в купа, добавете намачканите чеснови скилидки.
Следва настърганият кашкавал. Разбъркайте.
Ред е на наситнения копър (може да използвате замразен). Отново разбъркайте.
Нека сосът престои 10-15 минути, след което може да приготвите вкусни картофки по селски с него.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: breakfast.net.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Сос Бъфало
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Полезна ли е заквасената сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени броколи в сметана с кашкавал
Коментари към Сметанов сос с кашкавал и чесън (за картофи)