Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
Необходими продукти:
180 грама замразени ягоди (може малини)
щипка канела
150 милилитра вино херес
4 супени лъжици ягодово сладко (или малиново)
300 милилитра сметана с висока масленост (35%)
40 грама бял шоколад
1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Настържете шоколада на едро ренде. Смесете сметаната, пудрата захар и виното, разбийте до сгъстяване на консистенцията. Добавете настъргания шоколад и разпределете крема в подходящи купички или чашки. Приберете в хладилника.
Размразете ягодите. Смесете сладкото с 2 супени лъжици студена преварена вода. След това постепенно прибавете плодовете.
Поднесете десерта, добавяйки във всяка купичка лъжичка от сладкото и поръсете с канела.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Глазура от бял шоколад
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Бял шоколад с кашу
- Млечен крем с ванилия
- Домашен бял шоколад със сусам
Коментари към Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино