Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино

Необходими продукти:
180 грама замразени ягоди (може малини)
щипка канела
150 милилитра вино херес
4 супени лъжици ягодово сладко (или малиново)
300 милилитра сметана с висока масленост (35%)
40 грама бял шоколад
1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Настържете шоколада на едро ренде. Смесете сметаната, пудрата захар и виното, разбийте до сгъстяване на консистенцията. Добавете настъргания шоколад и разпределете крема в подходящи купички или чашки. Приберете в хладилника.
Размразете ягодите. Смесете сладкото с 2 супени лъжици студена преварена вода. След това постепенно прибавете плодовете.
Поднесете десерта, добавяйки във всяка купичка лъжичка от сладкото и поръсете с канела.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ОВЕСЕН БАР С ВКУС НА БЯЛ ШОКОЛАД 120 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Домашен бял шоколад със сусам
- Баварски крем с бял шоколад
- Млечно-яйчен крем с плодове и ядки
- Крем брюле от бял шоколад
- Млечен крем-десерт с райски ябълки и карамелено-орехови блокчета
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Плодов десерт с млечно-яйчен крем
Коментари към Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино