Сладък хляб с царевица
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно (пресято)
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 разбити яйца
- 1 чаена чаша смес сметана и прясно мляко (в равни количества)
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
- 1/2 чаена чаша захар (ако смятате, че царевицата не е достатъчно сладка)
- 1 чаена чаша царевица - замразена, от консерва или прясна
Начин на приготвяне:
Намазнете керамична тавичка с масло и включете фурната да се загрее на 200 градуса, докато приготвяте сместа.
С тел разбъркайте сухите съставки - брашното, царевичния грис, набухвателя и солта, за да се комбинират.
В друг съд смесете течните, заедно със захарта.
Комбинирайте двете смеси, като изсипете течните към сухуте, а накрая прибавете царевицата. Разбъркайте бързо, не бива да премесвате твърде дълго време тестото, защото хлябът ще стане глетав.
Изсипете в приготвената тавичка и печете около 25-30 минути до суха клечка и докато краищата на хляба придобият хрупкава коричка.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Сладък хляб с царевица