Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък хляб със смокини и индийско орехче

Сладък хляб със смокини и индийско орехче

Сладък хляб със смокини и индийско орехче - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша мътеница
  • 1/2 чаена лъжица настъргана лимонова кора
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче
  • щипка карамфил
  • по 1/2 чаена чаша сушени смокини и фурми - нарязани
  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 2 супени лъжици неутрално олио (като слънчогледово или от канола)
  • 2 яйца
  • 3/4 чаена чаша пълнозърнесто брашно
  • 3/4 чаена чаша бяло брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/3 чаена чаша натрошени орехи
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте в касерола мътеницата, карамфила, лимоновата кора и индийското орехче, свалете от котлона непосредствено преди да заври. В горещата течност сложете смокините и фурмите. Оставете да престоят 20 минути, докато омекнат.

Разбъркайте яйцата, захарта и олиото в купа. Излейте сместа в охладената мътеница.

Разбъркайте в голяма купа двата вида брашно, солта и содата. Направете кладенец в центъра и излейте в него течните съставки. Разбъркайте меко кексово тесто. Прехвърлете го в намазнена и покрита с хартия за печене тавичка за хляб и отгоре поръсете с орехите.

Печете на 170 градуса 40 минути, до суха клечка.

Оставете 10 минути да се охлади във формата, след което извадете върху решетка и изчакайте сладкият хляб да изстине напълно.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлВидеоСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта