Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък хляб за Великден с цели яйца

Сладък хляб за Великден с цели яйца

от 04 апр 2018г.
Сладък хляб за Великден с цели яйца - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 пакетче суха мая
  • 2/3 чаена чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 яйца
  • 5 цели яйца (боядисани по желание)
  • 2 супени лъжици разтопено масло

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете 1 чаена чаша брашно, захарта, солта и маята. Разбъркайте и оставете да шупне.

В малка тенджера загрейте млякото и добавете 2 супени лъжици масло (млякото трябва да се стопли, а маслото да омекне, но не и да се разтопи).

Постепенно изсипете  млечно-маслената комбинация при брашното с маята, като разбърквате непрекъснато. Сложете 2-те яйца и 1/2 чаена чаша брашно. Омесете добре. Добавете останалото брашно на части по 1/2 чаена чаша и след всяка омесвайте. Когато тестото е готово и е усвоило цялото брашно, извадете върху кухненски плот и месете, докато стане гладко и еластично (около 8 минути).

Леко намаслете голяма купа и сложете тестото в нея, завъртете го, за да се омазни от всички страни. Покрийте с влажна кърпа и оставете на топло, за да втаса (около 1 час).

Извадете тестото върху набрашнен кухненски плот. Разделете го на две еднакви половинки и ги оформете като топки. Оставете да втасат отново за 10 минути. От всяко тесто направете дълъг фитил.

Преплетете двете рула, за да получите плитка, оформете в кръг и преплетете краищата. Сложете 5-те яйца между плитките. Оставете хлябът да втаса за 45 минути, покрит с влажна кърпа. Намажете повърхността с разтопеното масло и  сложете тестото да се пече на 175 градуса фурна за 30 минути.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Марияна Беличовска: обичайте хляба и намирайте време да го създавате сами Марияна Беличовска: обичайте хляба и намирайте време да го създавате сами
5.0/5 1 оценка

Коментари към Сладък хляб за Великден с цели яйца

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладък хляб за Великден с цели яйца
    www.framar.bg 
    на 19 July 2025 в 00:45
    Коментирайте "Сладък хляб за Великден с цели яйца"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Погача за прощъпулник
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 2 дни, 11 часа и 27 мин.

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 90 дни, 3 часа и 21 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 7 дни, 14 часа и 49 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 9 дни, 14 часа и 26 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 14 дни, 12 часа и 46 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 21 дни, 8 часа и 56 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 20

КАНТАБ ПЛЮС таблетки 32 мг / 12.5 мг * 28 НОБЕЛ

АКАРД таблетки 150 мг * 30

ДЖЕЙМИСЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 500 мг * 60

НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С МЕНТОЛ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:49:50

БИО БАЛАНС саше * 10 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:24:21

ЕСКИМО ЗА ДЕЦА сироп 105 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:08:56

ЕРДОМЕД прах 175 мг / 5 мл 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:56:03

ДЖЕЙМИСЪН ПРОБИОТИК 10 капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:42:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival