Сладък салам с ядки, моркови, ябълки и шоколадов крем
Необходими продукти:
250 грама обелени моркови
2/3 чаена чаша тръстикова захар
1 ябълка
120 грама масло
200 грама бисквити
50 грама бадеми
25 грама фъстъци
3 супени лъжици кондензирано мляко
ванилия
1/4 чаена лъжица настърган сух джинджифил
1/4 чаена лъжица смляна канела
За крема:
100 грама черен шоколад
1/3 чаена чаша течна сметана
Начин на приготвяне:
Настържете обелените моркови възможно най-ситно. Засипете ги със захарта и сложете 70 грама от маслото. Поставете съда на бавен огън и нека сместа се задушава в продължение на 15 минути. След това прибавете обелената, почистена от семената и настъргана ябълка. Разбъркайте и оставете комбинацията на котлона за още 10 минути.
С помощта на блендер смелете половината от бисквитите, а останалите начупете на малки парчета. Ядките нарежете едро с ножа.
Свалете морковената маса от огъня и в нея изсипете смлените бисквити. Разбъркайте и в това тесто прибавете ядките и останалите бисквити. Разбъркайте и сложете тестото върху лист пергамент. Оформете руло и приберете в хладилника за 5-6 часа.
Направете крема-глазура, като смесите в подходящ съд сметаната и начупения на парчета шоколад. Поставете на котлона и бъркайте, докато се получи еднородна консистенция. Оставете да се охлади.
Когато извадите десерта, полейте го с глазурата и отново върнете в хладилника, за да може тя да стегне.
Рулото е готово. Нарежете и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с орехов крем
- Ягодова бисквитена торта без печене
- Бисквитена торта със сметанов крем и ананас
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта Таралеж с плодове и ядки
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитена торта с мед и маслен лимонов крем
Коментари към Сладък салам с ядки, моркови, ябълки и шоколадов крем