Сладолед от лучени кръгчета и кюфте

Необходими продукти:
- 2 големи глави лук
- 1 чаена чаша брашно
- 6 яйца - разбити
- 3 чаени чаши галета
За кюфтетата:
- 450 грама телешка кайма
- 1 малка глава лук - нарязана
- 1 скилидка чесън - пресована
- 1/2 чаена чаша пармезан
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- олио за пържене
- пармезан за поръсване
- сос маринара за сервиране
- свеж босилек, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на дебели пръстени (около 1,5 сантиметра). Разделете кръгчетата.
Сортирайте ги, като оформите 4 фунии от тях, подредени от най-голямо към по-малко.
Панирайте, редувайки брашно - яйце - галета - яйце - галета, и ги подредете едно върху друго, за да оформите фунийката.
Подредете фунийките в тава, покрита с хартия за печене, и приберете във фризер за 1-3 часа.
В купа смесете каймата, нарязания на ситно лук, пресования чесън, пармезана, галетата, магданоза, соса Уорчестър, яйцето, сол и пипер и с ръце омесете.
Оформете 4 кръгли кюфтета. Запечете ги за 18 минути (до готовност) в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Загрейте дълбока тенджера с достатъчно мазнина, която да покрие лучените фунийки. Запържете замразените конуси за 3-4 минути, докато станат златистокафяви.
Извадете ги от горещото олио и ги оставете върху хартия, за да се отцедят от поетата олио. Повторете с останалите фунийки.
Сложете по 1 кюфте във всяка фунийка, полейте със сос маринара, поръсете с малко настърган пармезан и босилек.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЗдравни съвети- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА