Сладолед Айриш крем с ядки и карамелен сироп

Необходими продукти:
- 250 милилитра гъста течна сметана (маслеността да бъде 33% и повече)
- 300 грама кондензирано мляко
- 2 супени лъжици ликьор Бейлис или друг подобен
За гарниране:
- карамелен сироп
- ядки
- друго по избор
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете кондензираното мляко и сметаната, разбийте ги с миксера на максимална скорост до еднородност и докато се получи устойчива пяна.
Постепенно, докато разбивате, налейте ликьора.
Когато сместа се превърне в гъст крем, който запазва формата си, прехвърлете в подходящ за замразяване съд, чиято вътрешност предварително сте покрили с найлоново фолио.
Приберете във фризера за 5-6 часа.
Полейте готовия сладолед с карамелен сироп, поръсете с любимите си ядки или поднесете с друга предпочитана добавка.
Да ви е сладоледено!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bountymax.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
- Сладоледено плодово смути с мед
- Бананов шейк с прясно мляко, сладолед и канела
- Сладолед с кафе и кондензирано мляко
- Бананов сладолед с бял шоколад
- Пълнени печени ябълки с бисквитен маскарпоне крем
- Рецепти за домашен сладолед с алкохол
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Сладоледи с необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате - част 1
- Мелба – сладоледеният десерт, вдъхновен от операта
Коментари към Сладолед Айриш крем с ядки и карамелен сироп