Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
Необходими продукти:
- 1 килограм пъпеш
- 300 грама кондензирано мляко
- 400 грама високомаслена сладкарска течна сметана за разбиване
- 300 грама ванилови сухари
- 150 грама масло
- 150 грама шоколад
- 2 супени лъжици коняк (ром или бренди)
- кокосови стърготини и ментови листа за украса
Начин на приготвяне:
Първо си направете няколко топчета от пъпеш, като използвате лъжица за сладолед.
Смелете ваниловите сухари в блендер. Когато се превърнат във фини трохи, към тях прибавете размекнатото масло и стрийте.
Шоколада разтопете на водна баня, изчакайте да се охлади и тогава налейте коняка. Изсипете сместа при сухарите с маслото и направете тесто, което приберете в хладилника за час.
С пасатор превърнете пъпеша в пюре, отделно разбийте сметаната, наливайки в нея кондензираното мляко. Кремът е готов.
Използвайте разглобяема кексова форма с диаметър 22 сантиметра. Застелете дъното й с лист пергамент и изсипете готовото тесто. Част от него трябва да покрие и стените на съда (1,5-2 сантиметра).
Върху тази основа нанесете крема, покрийте със стреч фолио и приберете във фризера за 4-5 часа.
Когато извадите ледения десерт, махнете пръстена на съда и разрежете тортата с горещ нож.
Преди да поднесете, украсете с топчетата пъпеш, кокосови стърготини и ментови листенца.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
- Торта със сладолед и коняк
Коментари към Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад