Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад

Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад

Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пъпеш
  • 300 грама кондензирано мляко
  • 400 грама високомаслена сладкарска течна сметана за разбиване
  • 300 грама ванилови сухари
  • 150 грама масло
  • 150 грама шоколад
  • 2 супени лъжици коняк (ром или бренди)
  • кокосови стърготини и ментови листа за украса

 

Начин на приготвяне:

Първо си направете няколко топчета от пъпеш, като използвате лъжица за сладолед.

Смелете ваниловите сухари в блендер. Когато се превърнат във фини трохи, към тях прибавете размекнатото масло и стрийте.

Шоколада разтопете на водна баня, изчакайте да се охлади и тогава налейте коняка. Изсипете сместа при сухарите с маслото и направете тесто, което приберете в хладилника за час.

С пасатор превърнете пъпеша в пюре, отделно разбийте сметаната, наливайки в нея кондензираното мляко. Кремът е готов.

Използвайте разглобяема кексова форма с диаметър 22 сантиметра. Застелете дъното й с лист пергамент и изсипете готовото тесто. Част от него трябва да покрие и стените на съда (1,5-2 сантиметра).

Върху тази основа нанесете крема, покрийте със стреч фолио и приберете във фризера за 4-5 часа.

Когато извадите ледения десерт, махнете пръстена на съда и разрежете тортата с горещ нож.

Преди да поднесете, украсете с топчетата пъпеш, кокосови стърготини и ментови листенца.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовини