Сладоледен пай с тиква
Десертите с тиква се приготвят предимно по празниците, именно затова тази рецепта е по-различна, за да впечатли всички. Дори и тези, които не харесват тиква, ще се учудят колко е вкусен този сладоледен пай. Може дори да се превърне в един от любимите им.
Необходими продукти:
за основата:
- 30 малки веган джинджифилови бисквити
- 2 супени лъжици стафиди
- 2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
за крема:
- 1 чаша тиквено пюре от консерва
- 1/3 чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- 1/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 4 чаши нискомаслен ванилов сладолед, леко размразен
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете тавичка за пай с 1 супена лъжица кокосово масло.
основата:
В хранителен процесор блендирайте веган джинджифиловите бисквити и стафидите до наситняване, изсипете 1 супена лъжица кокосовото масло и разбъркайте. Изсипете в тавичката и оформете основата по дъното, като притискате с ръце. Запечете до готовност за около 10 минути и оставете да се охлади.
кремът:
Смесете до хомогенност в голяма купа тиквеното пюре, кафявата захар, канелата, джинджифила и индийското орехче. Добавете сладоледа и разбъркайте, докато се смесят. Изсипете върху основата и замразете за поне 2 часа. Размразете за 20-30 минути, преди да сервирате.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
- Торта със сладолед и коняк
Коментари към Сладоледен пай с тиква