Шоколадова сладоледена торта с банани и мед
Необходими продукти:
500 грама готов шоколадов крем
4 узрели банана
1/2 чаена чаша мед
8 чаени лъжици шоколадов сироп
1 1/2 чаени чаши натрошени бисквити
5 супени лъжици фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите с половината от меда, добавете фъстъченото масло и разбъркайте старателно.
Разпределете равномерно комбинацията по дъното и стените на форма с диаметър 22 сантиметра.
Обелете бананите и ги намачкайте на пюре. Изсипете в тиган, добавете останалия мед и поставете съда на бавен огън, докато сместа се сгъсти (около 6 минути) при често разбъркване. След това изчакайте пюрето да се охлади напълно.
Разбийте шоколадовия крем с миксер до еднородност, прибавете банановата смес и разпределете получения десерт върху готовата основа.
Покрийте съда с капак и замразете тортата за 4 часа.
Когато извадите от фризера, полейте с шоколадов сироп и украсете с малки топчета, направени от банан.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
Коментари към Шоколадова сладоледена торта с банани и мед