Сурова ягодова торта с кашу, кокос и ванилия
Ако сте почитатели на леките и плодови, но същевременно и кремообразни торти, тогава тази рецепта ще ви хареса. Красива основа от кокос и кашу, сплотена с два различни блата от ванилия и ягоди. Може да сервирате като сладоледена торта, като обикновена торта със суров крем или като чийзкейк. Не само че има божествен вкус, но е и изключително красива.
Необходими продукти:
основа кокос и кашу:
- 1 чаша сурово кашу
- 1 чаша настърган кокос
- 1/3 чаша кленов сироп (агаве, кокосов нектар или 10 фурми)
- щипка морска сол
блат ванилия:
- 1 и 1/2 чаши сурово кашу (предварително накиснато и отцедено)
- 1/3 чаша разтопено кокосово масло
- 1/3 чаша светъл течен подсладител
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1/2 чаена лъжичка ванилия на прах
- щипка морска сол
блат ягода:
- 3 чаши сурово кашу (предварително накиснато и отцедено)
- 2/3 чаши разтопено кокосово масло
- 2/3 чаши светъл течен подсладител
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1/2 чаена лъжичка ванилия на прах
- 1 чаша замразени или размразени ягоди
за тъмно розов блат:
- 1-2 чаени лъжички цвекло на прах
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Основата от кокос и кашу:
За да направите основата, блендирайте кашуто и кокоса в хранителен процесор до фино брашно. Добавете течния подсладител (или фурмите) и солта и блендирайте, докато слепнат всички съставки. Притиснете тестото върху хартия за печене, поставена във форма за торта и оставете настрани.
блата от ванилия:
Блендирайте всички съставки го гладкост на висока скорост. Изсипете получената смес върху основата, като разпределите равномерно. Замразете във фризер за поне 1-2 часа.
блата от ягода:
За розовия ягодов блат блендирайте всички съставки (без цвеклото на прах) до гладка консистенция. Разстелете половината от сместа върху ваниловия слой и сложете отново във фризера за поне 1-2 часа, докато стегне.
Остатъкът от сместа смесете с цвеклото на прах и разстелете върху замразения ягодов блат. Поставете тортата във фризера за поне 2 часа преди сервиране.
Може да сервирате тортата замразена, да я оставите да се размрази за няколко часа или за една нощ в хладилника.
Украсете със свежи ядливи цветя или според вашия вкус и въображение.
Да ви е вкусно!
rawfoodrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Сурова ягодова торта с кашу, кокос и ванилия