Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Ананасова сладоледена торта с шоколад

Ананасова сладоледена торта с шоколад

Ананасова сладоледена торта с шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 2 средно големи ананаса
  • 3 яйчени белтъка
  • 750 милилитра течна сметана с висока масленост (35%)
  • 200 грама захар
  • 150 грама черен шоколад

 

Начин на приготвяне:

Обелете и почистете ананаса от твърдите участъци, нарежете меката част на малки кубчета.

Сложете съд с вода върху котлона и щом тя заври, слагайте по малко от плодовите парчета в нея за по 30 секунди, след което изваждайте с решетъчна лъжица.

Отделете около 1/4 от плода, а останалото количество смелете с блендер до получаване на пюре, което изсипете

Белтъците разбийте със захарта, използвайки тел за разбиване на яйца.

Разбийте и 250 милилитра от охладената сметана, съединете я старателно с белтъците.

След това добавете ананасовото пюре и отделените плодови кубчета.

Прехвърлете в кръгла форма, която покрийте с найлоново фолио и приберете във фризера (за 8 часа).

Настържете шоколада и го смесете с останалата сметана. Разтопете на бавен огън, оставете сместа да се охлади до стайна температура и приберете в хладилника, докато сладоледът е във фризера.

Когато извадите шоколадовата маса от хладилника, разбийте с тел за яйца.

Формата с десерта потопете за няколко секунди във вряща вода и тогава обърнете върху плосък съд.

Махнете купата и полейте сладоледа с шоколадовия крем.

Поставете десерта отново във фризера за 2-3 часа.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовини