Ананасова сладоледена торта с шоколад
Необходими продукти:
- 2 средно големи ананаса
- 3 яйчени белтъка
- 750 милилитра течна сметана с висока масленост (35%)
- 200 грама захар
- 150 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете ананаса от твърдите участъци, нарежете меката част на малки кубчета.
Сложете съд с вода върху котлона и щом тя заври, слагайте по малко от плодовите парчета в нея за по 30 секунди, след което изваждайте с решетъчна лъжица.
Отделете около 1/4 от плода, а останалото количество смелете с блендер до получаване на пюре, което изсипете
Белтъците разбийте със захарта, използвайки тел за разбиване на яйца.
Разбийте и 250 милилитра от охладената сметана, съединете я старателно с белтъците.
След това добавете ананасовото пюре и отделените плодови кубчета.
Прехвърлете в кръгла форма, която покрийте с найлоново фолио и приберете във фризера (за 8 часа).
Настържете шоколада и го смесете с останалата сметана. Разтопете на бавен огън, оставете сместа да се охлади до стайна температура и приберете в хладилника, докато сладоледът е във фризера.
Когато извадите шоколадовата маса от хладилника, разбийте с тел за яйца.
Формата с десерта потопете за няколко секунди във вряща вода и тогава обърнете върху плосък съд.
Махнете купата и полейте сладоледа с шоколадовия крем.
Поставете десерта отново във фризера за 2-3 часа.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
- Торта със сладолед и коняк
Коментари към Ананасова сладоледена торта с шоколад