Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш

Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш

от 11 май 2018г.
Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За сиропа с кафе:

  • 115 милилитра вряща вода
  • 25 милилитра кафеен ликьор
  • 85 грама захар
  • 10 грама разтворимо кафе

За сладоледа:

  • 6 жълтъка + 2 белтъка
  • 110 грама захар
  • 300 милилитра течна сметана с висока масленост (33-35%)
  • 250 грама маскарпоне
  • 2 супени лъжици кафеен ликьор

За крема Ганаш:

  • 110 грама черен шоколад (70% какао)
  • 80 милилитра течна сметана (33-35% масленост)

За основата:

  • 20 бишкоти


Начин на приготвяне:

Сиропа

Смесете кафето с ликьора, захарта и залейте с врящата вода.

Сладоледа

Разбийте на водна баня жълтъците и белтъците заедно със захарта. Трябва да се получи гъста маса (необходими са около 5 минути разбиване).

Сметаната и маскарпонето разбийте, докато се образуват "твърди върхове". Към тях прибавете яйчената пяна и ликьора, разбъркайте. Приберете сместа в хладилника за известно време.

Ганаша

Налейте сметаната в подходящ съд и поставете върху котлона. Когато кипне, свалете от огъня, добавете шоколада и разбъркайте до еднородност.

Сглобяването

Застелете със стреч фолио дъното и стените на разглобяема кексова форма с приблизителен диаметър 21-22 сантиметра. Покрийте дъното й с бишкоти, които предварително сте сиропирали в кафеената сладост. Слоят трябва да бъде плътен. Покрийте го с половината от крема Ганаш, а върху него нанесете половината от сладоледа.
Следва ред от сиропирани бишкоти, отново шоколадов крем и завършете със сладолед.

Старателно заравнете повърхността и покрийте с найлоново фолио. Приберете във фризера, докато сладоледът замръзне.

Преди да поднесете тортата, махнете пръстена на формата, поръсете с настърган шоколад и изчакайте 10-15 минути, преди да консумирате.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru

Още по темата:
  • Торта със сладолед и коняк Торта със сладолед и коняк
  • Сладоледена торта Орео Сладоледена торта Орео
  • Сладоледена торта Аляска Сладоледена торта Аляска
  • Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
5.0/5 1 оценка

Коментари към Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
    www.framar.bg 
    на 06 November 2025 в 02:36
    Коментирайте "Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Сладоледен пай с тиква
  • Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
  • Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
  • Ананасова сладоледена торта с шоколад
  • Торта със сладолед и коняк
  • Сладоледен пудинг с шоколадов мус
  • Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
  • Сладоледен пай с бадеми и шоколад с карамел
  • Сладоледена торта Аляска
  • Сладоледена торта с пралина и шоколадова глазура
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
КалцифилаксияКалцифилаксия

Калцифилаксия

от 05 ное 2025г.Прочети повече
Тройна имунотерапия унищожава раковите клетки при модели с левкемияТройна имунотерапия унищожава раковите клетки при модели с левкемия

Тройна имунотерапия унищожава раковите клетки при модели с левкемия

от 05 ное 2025г.Прочети повече
УМБАЛ „Тракия“ внедри най-новата технология в света за диагностика на сърдечни проблемиУМБАЛ „Тракия“ внедри най-новата технология в света за диагностика на сърдечни проблеми

УМБАЛ „Тракия“ внедри най-новата технология в света за диагностика на сърдечни проблеми

от 05 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 5 дни, 15 часа и 33 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 15 дни, 11 часа и 45 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АЛАЙВ КАЛЦИЙ + ВИТАМИН D3 таблетки * 60 NATURE'S WAY

УРИАЖ D. S. HAIR ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ 200 мл

ТРИЪГЪЛНА КЪРПА ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА

ТРИЪГЪЛНА КЪРПА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

ЧАЙ АЛПИНИСТ филтър * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

д-р Снежина Николаева Димитрова

Коментар на: Б Закир от 05 ное 2025г. в 15:49:17

ПАРАКОФДАЛ таблетки * 20 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 ное 2025г. в 15:41:57

ПАРАКОФДАЛ таблетки * 20 СОФАРМА

Коментар на: Катя от 05 ное 2025г. в 14:36:53

КЛИНДАМИЦИН таблетки 600 мг * 12 МИП ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 ное 2025г. в 14:22:52

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 ное 2025г. в 14:21:44
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival