Сладко консервирано грозде в грапа и коняк
Необходими продукти:
- 400 грама грозде без семки
- 200 грама пудра захар
- 200 милилитра грапа
- 200 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
- Измийте гроздето под студена течаща вода и внимателно откъснете зърната, за да се запазят цели.
- Разпределете ги в два стъклени буркана с вместимост от 500 милилитра.
- В кана смесете пудрата захар с грапата и коняка и бъркайте, докато се разтвори напълно.
- Залейте гроздовите зърна и ако не са покрити изцяло, допълнете с грапа и коняк.
- Затворете плътно бурканите и ги съхранявайте на тъмно и хладно място в продължение на един месец. Леко разклащайте от време на време.
- След като ги отворите, съхранявайте в хладилник.
- Поднесете сладкото консервирано грозде към парче кекс, крем маскарпоне, сирене или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С БЯЛО ГРОЗДЕ 40 мл.
ТАЛОДЕРМА ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И СУХА КОЖА 50 мл
ХИДРОФИЛНО ОЛИО ЗА ЛИЦЕ RNW 200 мл
ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН C с висока степен на усвояване капсули * 120 NATURAL FACTORS 1357
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
НовВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Черно кучешко грозде
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Стафиди - състав и ползи
- Сладко от круши (цели)
Коментари към Сладко консервирано грозде в грапа и коняк