Сладко консервирано грозде в грапа и коняк

Необходими продукти:
- 400 грама грозде без семки
- 200 грама пудра захар
- 200 милилитра грапа
- 200 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
- Измийте гроздето под студена течаща вода и внимателно откъснете зърната, за да се запазят цели.
- Разпределете ги в два стъклени буркана с вместимост от 500 милилитра.
- В кана смесете пудрата захар с грапата и коняка и бъркайте, докато се разтвори напълно.
- Залейте гроздовите зърна и ако не са покрити изцяло, допълнете с грапа и коняк.
- Затворете плътно бурканите и ги съхранявайте на тъмно и хладно място в продължение на един месец. Леко разклащайте от време на време.
- След като ги отворите, съхранявайте в хладилник.
- Поднесете сладкото консервирано грозде към парче кекс, крем маскарпоне, сирене или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
НЕИСС СКРАБ ЗА ЛИЦЕ КИВИ & ГРОЗДЕ 130 г
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Сладко от кори на диня
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Смути от грозде с крес салата и киви
- Как да премахнем излишните килограми?
- Гроздово сладко (от бяло грозде)
- Грозде, лоза
- Гроздето помага при кариес
- Гроздето действа укрепващо на целия организъм
- Плодов кекс със сладко от кайсии
Коментари към Сладко консервирано грозде в грапа и коняк