Сладките на баба
Необходими продукти:
- 170 грама масло
- 6 супени лъжици пудра захар
- 1 1/2 супена лъжица студена вода
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша орехи, нарязани на ситно
- 1 1/2 чаена лъжичка ванилия
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 120 градуса.
- В голяма купа разбийте с миксер маслото със захарта до гладка смес.
- Добавете всички останали съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Покрийте плътно купата с найлоново фолио и охладете тестото за минимум 30 минути.
- Оформете 2-3 сантиметрови топки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете около 40 минути и докато са още горещи, ги оваляйте в пудра захар.
- Оставете сладките да се охладят, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Отслабване с мед и канела
- Обикновен маслен крем
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен орех
Коментари към Сладките на баба