Сладките на баба
Необходими продукти:
- 170 грама масло
- 6 супени лъжици пудра захар
- 1 1/2 супена лъжица студена вода
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша орехи, нарязани на ситно
- 1 1/2 чаена лъжичка ванилия
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 120 градуса.
- В голяма купа разбийте с миксер маслото със захарта до гладка смес.
- Добавете всички останали съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Покрийте плътно купата с найлоново фолио и охладете тестото за минимум 30 минути.
- Оформете 2-3 сантиметрови топки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете около 40 минути и докато са още горещи, ги оваляйте в пудра захар.
- Оставете сладките да се охладят, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!

Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
НАНГА ПРАХ ЗА ЗЪБИ 100 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Отслабване с мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Масло от авокадо
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Хлебен пудинг
Коментари към Сладките на баба