Сладките на баба

Необходими продукти:
- 170 грама масло
- 6 супени лъжици пудра захар
- 1 1/2 супена лъжица студена вода
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша орехи, нарязани на ситно
- 1 1/2 чаена лъжичка ванилия
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 120 градуса.
- В голяма купа разбийте с миксер маслото със захарта до гладка смес.
- Добавете всички останали съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Покрийте плътно купата с найлоново фолио и охладете тестото за минимум 30 минути.
- Оформете 2-3 сантиметрови топки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете около 40 минути и докато са още горещи, ги оваляйте в пудра захар.
- Оставете сладките да се охладят, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Сладките на баба