Сладка оризова баница с прясно мляко

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 50 грама захар
- 3 яйца
- 200 милилитра течна сметана с 35% масленост
- 250 милилитра прясно мляко
- кората на 1 лимон
- ванилова захар или екстракт
- стафиди на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
Кипнете прясното мляко заедно с половината цитрусова кора. Щом заври, в него изсипете ориза и сложете щипка сол. Намалете огъня и варете 25 минути, след което оставете кашата да се охлади, като от време на време я разбърквате.
Разбийте сметаната, яйцата разделете на жълтъци и белтъци.
Жълтъците разбийте със захарта, докато кристалчетата се разтворят.
Белтъците разбийте на твърда пяна.
След това внимателно смесете сметаната, жълтъците, белтъците, добавете останалата кора на лимона и с тази комбинация залейте ориза.
Прехвърлете в тавичка (намазнена или покрита с пергамент) и изпечете за около половин час на 180 градуса.
Когато баницата бъде готова, оставете я да се охлади. За да разрежете добре, е хубаво да престои и един час в хладилника.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: shkola-vkusa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОСПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Баница с лапад и сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Сладка оризова баница с прясно мляко