Сладка лазаня с ябълки и канела

Необходими продукти:
6-8 ябълки
150-180 грама захар
100 грама масло
1-2 щипки канела
7-8 листа лазаня
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на кубчета.
Разтопете захарта в подходящ съд до получаването на златист карамел. След това прибавете плодовете, канелата и маслото. Задушете ябълките, докато омекнат и придобият красив кехлибарен цвят.
Сварете листата лазаня в кипяща вода, като ги слагате едно по едно и държите всяко в нея в продължение на 1-2 минути. Изваждайте ги в широк съд и намазвайте всяко с масло.
Подмажете дъното на друг съд с мазнина и в него подредете лазанята и ябълките. Последният слой да бъде от плодовете. Оставете 1 лист от тестото, който накъсайте и сложете заедно с тях.
Изпечете ястието във фурната при температурата от 170-180 градуса в продължение на 25-30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С КАНЕЛА И КУРКУМА ОРГАНИК 500 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БИОПРОГРАМА
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Канелено дърво, Канела
- Полезни свойства на канелата
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Отслабване с мед и канела
- Бърза ябълкова питка с боровинки и кисело мляко
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Сладка лазаня с ябълки и канела