Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Скариди с ориз и наденица

Скариди с ориз и наденица

Скариди с ориз и наденица - изображение

Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин

  • 300 грама пушена наденица
  • 2 чаени чаши нарязан лук
  • 1 чаена чаша нарязани стръкове целина
  • 1 чаена чаша нарязана червена чушка
  • 2 супени лъжици накълцан чесън
  • 1 люта чушка Халапеньо, нарязана
  • 2 чаени чаши суров жасминов ориз
  • 3 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 консерва от 400 грама домати, нарязани
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица пипер кайен
  • 500 грама скариди, почистени
  • 1/2 чаена чаша тънко нарязан зелен лук + още за гарниране
  • 2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в тенджера и изпържете наденицата (която предварително сте нарязали) и изпържете за 6-7 минути, докато покафенее. Добавете лука, целината, двата вида чушки и чесъна. След около 5-6 минути, когато зеленчуците омекнат, добавете ориза и разбъркайте за 30 секунди.

Добавете бульона, доматите, посолете и подправете с лютия пипер кайен. Оставете течността да заври, след което намалете температурата, за да къкри 10 минути под капак, докато оризът се свари.

Сложете скаридите и отново покрийте ориза, гответе за около 4-5 минути, до готовност на морските дарове.

Свалете от котлона, полейте с лимоновия сок и разбъркайте в сместа зеления лук, при поднасяне, разпръснете малко резенчета от перата лук във всяка порция.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниХранене при...ДиетиВидеоЛайфстайлБотаникаСнимкиЛечения