Скариди с наденица върху канапе от царевичен грис

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши прясно мляко
- 2 чаени чаши сметана
- 1 чаена чаша царевичен грис (или пшеничен)
- 2 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша чедър
- 2 супени лъжици олио
- 1 глава лук
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 2 скилидки чесън
- 500 грама пушени наденички
- 2 щипки лют червен пипер
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 500 грама скариди
- зелен лук за сервиране
Начин на приготвяне:
В тенджера смесете сметаната и прясното мляко и изчакайте да заврат. Добавете гриса и разбъркайте, докато се сгъсти сместа. Подправете с 1 чаена лъжица сол и половин лъжичка черен пипер.
Гответе в продължение на 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
Свалете от котлона, добавете маслото и чедъра, разбъркайте, за да се разтопи сиренето.
Наситнете лука, чушките и скилидките чесън.
В тиган загрейте олиото на средна степен. Задушете зеленчуците за 2-3 минути, докато лукът стане прозрачен, а чушките омекнат. Добавете нарязаната наденичка и гответе в продължение на 5-7 минути.
Постепенно излейте пилешкия бульон и разбъркайте добре. След като заври бульонът, сложете скаридите – гответе ги за около 3 минути, докато сменят цвета си и станат розови.
Подправете с лютивия червен пипер, останалите сол и черен пипер.
Разпределете царевичното нишесте в купички и отгоре сложете от зеленчуците и месото.
Поръсете с пера зелен лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Пикантни скариди на тиган с лимон и кориандър
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Печени наденички с хляб и боровинки
- Пържен ориз със скариди и зеленчуци
- Скариди със зеленчуци в бирен сос
- Печени скариди с кокосови стърготини
- Рецепти за домашен бахур
- Халва от грис с бадеми
Коментари към Скариди с наденица върху канапе от царевичен грис