Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Скариди с наденица върху канапе от царевичен грис

Скариди с наденица върху канапе от царевичен грис

Скариди с наденица върху канапе от царевичен грис - изображение

 Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши прясно мляко
  • 2 чаени чаши сметана
  • 1 чаена чаша царевичен грис (или пшеничен)
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 3 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша чедър
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 глава лук
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 500 грама пушени наденички
  • 2 щипки лют червен пипер
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 500 грама скариди
  • зелен лук за сервиране

Начин на приготвяне:

В тенджера смесете сметаната и прясното мляко и изчакайте да заврат. Добавете гриса и разбъркайте, докато се сгъсти сместа. Подправете с 1 чаена лъжица сол и половин лъжичка черен пипер.

Гответе в продължение на 10-15 минути, като разбърквате от време на време.

Свалете от котлона, добавете маслото и чедъра, разбъркайте, за да се разтопи сиренето.

Наситнете лука, чушките и скилидките чесън.

В тиган загрейте олиото на средна степен. Задушете зеленчуците за 2-3 минути, докато лукът стане прозрачен, а чушките омекнат. Добавете нарязаната наденичка и гответе в продължение на 5-7 минути.

Постепенно излейте пилешкия бульон и разбъркайте добре. След като заври бульонът, сложете скаридите – гответе ги за около 3 минути, докато сменят цвета си и станат розови.

Подправете с лютивия червен пипер, останалите сол и черен пипер.

Разпределете царевичното нишесте в купички и отгоре сложете от зеленчуците и месото.

Поръсете с пера зелен лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаника