Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 500 грама орехи
- 125 грама масло
- 125 грама галета
- 200 грама захар
- 150 милилитра коняк
- 1 супена лъжица бакпулвер
За сиропа:
- 200 грама захар
- 1 пръчка канела
- кората на 1 лимон
- 200 милилитра вода
Начин на приготвяне
Смелете орехите ситно.
Маслото разбийте до получаване на крем, към който добавете един по едни жълтъците и захарта, като през цялото време не спирате да бъркате. След това с помощта на блендер направете сместа еднородна.
Смесете галетата с бакпулвера и канелата. Съединете с кремообразната смес.
Белтъците разбийте на гъста пяна и тогава внимателно ги прибавете в тестото, последвани от орехите и коняка.
Изсипете сместа в тава с покрито с намазнен пергамент дъно и изпечете за около час в нагорещена до 180 градуса фурна.
Готовия сладкиш извадете и оставете да се охлажда, а през това време направете сиропа.
Поставете тенджера с водата върху котлона и в нея разтворете захарта. Сложете канелената пръчка, лимоновата кора и нека течността кипне. Варете 5 минути и тогава извадете ароматните добавки.
Сиропирайте ореховия блат и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен кокосов сладкиш
- Черен орех
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела