Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 500 грама орехи
- 125 грама масло
- 125 грама галета
- 200 грама захар
- 150 милилитра коняк
- 1 супена лъжица бакпулвер
За сиропа:
- 200 грама захар
- 1 пръчка канела
- кората на 1 лимон
- 200 милилитра вода
Начин на приготвяне
Смелете орехите ситно.
Маслото разбийте до получаване на крем, към който добавете един по едни жълтъците и захарта, като през цялото време не спирате да бъркате. След това с помощта на блендер направете сместа еднородна.
Смесете галетата с бакпулвера и канелата. Съединете с кремообразната смес.
Белтъците разбийте на гъста пяна и тогава внимателно ги прибавете в тестото, последвани от орехите и коняка.
Изсипете сместа в тава с покрито с намазнен пергамент дъно и изпечете за около час в нагорещена до 180 градуса фурна.
Готовия сладкиш извадете и оставете да се охлажда, а през това време направете сиропа.
Поставете тенджера с водата върху котлона и в нея разтворете захарта. Сложете канелената пръчка, лимоновата кора и нека течността кипне. Варете 5 минути и тогава извадете ароматните добавки.
Сиропирайте ореховия блат и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
НАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 20 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
Коментари към Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела