Сирене в хлебна панировка с домати и билки
Необходими продукти за приготвяне на 500 грама сирене:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша натрошен и изсушен хляб
- 3-4 домата
- билки, сладък и лют червен пипер, черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сиренето, което използвате, не трябва да бъде прекалено солено, затова накиснете във вода предварително, ако е необходимо.
Разбийте яйцата.
Нарежете сиренето на 6 или 8 парчета, подсушете ги и потопете в яйцата. След това оваляйте в хлебните трохи и изпържете в горещо олио, докато двете страни на плочките се покрият със златиста панировка.
Хапнете го веднага след приготвяне, като гарнирате с пресни доматени шайби, поръсени с билки и подправки на вкус.
Ако си подарите и чаша хубаво вино, ще се насладите на една невероятна гурме приказка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bonappeti.boltai.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Рецепти за сирене пане
- Синьо сирене
Коментари към Сирене в хлебна панировка с домати и билки