Свинско с гъби в тесто
Необходими продукти:
4 парчета свинско филе по около 400 грама всяко
4 супени лъжици олио
12 листа (900 грама) готово многолистно тесто
1 килограм печурки
2 глави лук
2 скилидки чесън
4 жълтъка
4 супени лъжици готварска сметана
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Сгорещете 2 супени лъжици олио и изпържете свинското от двете страни до образуването на златистокафяв цвят.
Подредете 3 слоя от тестото един върху друг и разточете под формата на правоъгълник с размери 20 х 30 сантиметра.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Измийте гъбите, подсушете ги и нарежете на парчета.
Лука и чесъна обелете и накълцайте ситно. Изпържете ги в останалото олио до полупрозрачност, след което прибавете гъбите, сол, черен пипер и нека всичко се приготвя в продължение на 5-7 минути. Отцедете образувалата се течност.
Разпределете гъбената плънка върху тестото, върху нея сложете месото и увийте. Краищата намокрете с вода и прищипете. По този начин направете 4 порции, които подредете в тава, чието дъно предварително сте намокрили със студена вода.
Разбийте жълтъците със сметаната и намажете тестото. Изпечете ястието в загрятата фурна за около 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Свинско с гъби в тесто