Свинско с гъби в гювеч

Необходими продукти:
500 грама свинско филе
500 грама пресни гъби
1 тиквичка
копър
дафинов лист
сол и млян черен пипер - на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете филето на средни парчета. Посолете и запържете в олио до получаване на златист цвят. Гъбите нарежете на тънки плочки, а тиквичката на малки кубчета.
Намажете гювеча с малко олио, сложете част от месото, след това гъби, сол и пипер. Върху гъбите изсипете тиквичките и отново посолете. Налейте малко вода и сложете дафинов лист на вкус. Затворете гювеча и поставете за около час във фурната при температура 200 градуса. След това намалете градусите и оставете във фурната за още 30 минути. Може да поръсите с настърган кашкавал и да зепечете.
Готовото свинско с гъби поръсете с пресен нарязан копър и поднесете!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени гъби със сметана и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Ливаден пачи крак
- Зимна припънка, Зимненка
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Двуспорова печурка
Коментари към Свинско с гъби в гювеч