Свинско с гъби в гювеч
Необходими продукти:
500 грама свинско филе
500 грама пресни гъби
1 тиквичка
копър
дафинов лист
сол и млян черен пипер - на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете филето на средни парчета. Посолете и запържете в олио до получаване на златист цвят. Гъбите нарежете на тънки плочки, а тиквичката на малки кубчета.
Намажете гювеча с малко олио, сложете част от месото, след това гъби, сол и пипер. Върху гъбите изсипете тиквичките и отново посолете. Налейте малко вода и сложете дафинов лист на вкус. Затворете гювеча и поставете за около час във фурната при температура 200 градуса. След това намалете градусите и оставете във фурната за още 30 минути. Може да поръсите с настърган кашкавал и да зепечете.
Готовото свинско с гъби поръсете с пресен нарязан копър и поднесете!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Свинско с гъби в гювеч