Свинско с гъби, ананас и бадеми
![Свинско с гъби, ананас и бадеми - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/svinsko-s-ananas-i-bademi.jpg)
Необходими продукти:
1 килограм гъби
300 грама консервирани гъби (само "шапките") или на вкус
300 грама кръгчета консервиран ананас или на вкус
1 чаена чаша бадеми
200 грама кашкавал
5 супени лъжици соев сос
1 глава лук
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте свинското, подсушете го и нарежете на парчета, напречно на влакната. След това начукайте, изпържете в нагорещено олио от двете страни до златисто и нарежете на сламки.
Ананаса нарежете на кръгчета и залейте със соевия сос. След 30 минути отцедете течността.
Гъбените "шапки" разрежете на две, лука - на малки кубчета и ги изпържете заедно в нагорещено олио. 3-5 минути по-късно добавете ананаса и залейте с маринатата от консервата гъби (течността трябва да покрие напълно продуктите). Нека всичко задушава в продължение на 20-25 минути.
Сложете месото в подходящ тава, върху него разпределете ананаса с гъбите, поръсете с настъргания кашкавал и смлените бадеми.
Изпечете ястието за около 20 минути във фурната при температура от 200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържени гъби със сметана и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Гъби с праз и кашкавал
Коментари към Свинско с гъби, ананас и бадеми