Свинско със сметана и диви гъби

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 700 грама свинско месо, нарязано на кубчета
- 3 супени лъжици брашно
- 65 грама панчета
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 250 милилитра бяло вино
- 150 грама гъби печурки
- 250 милилитра бульон
- 1 супена лъжица магданоз
- 100 грама диви гъби
- 75 милилитра сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тиган и изпържете месото, поръсете го с брашно и продължете готвенето, докато покафенее от всички страни. Свалете от котлона (ако има нужда изпържете месото на два пъти).
Добавете панчетата в тигана и изпържете за една минута. Сложете чесъна и лука, задушавайте за 2 минути. Полейте с виното и изстържете всички остатъци от тигана, които са полепнали по дъното.
Върнете месото в тигана, сложете гъбите, бульона и мащерката. Варете 15-20 минути под капак. Добавете дивите гъби и сметаната, продължете да варите още 5-10 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете на вкус и сервирайте с картофено пюре или зелева салата, а защо не и с пюре от карфиол.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Горска челядинка
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Ориз с гъби и чесън
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пържено свинско със стар лук
Коментари към Свинско със сметана и диви гъби