Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
Необходими продукти:
300 грама свинско месо
150 грама гъби
1 ябълка
1 глава стар лук
50 грама стафиди
сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте гъбите под течаща вода и ги нарежете ситно.

Накълцайте и лука.

Ябълката почистете от сърцевината и нарежете плода на малки кубчета.

Смесете всички нарязани продукти, към тях прибавете стафидите, подсолете на вкус и изпържете на среден огън в олио до полуготовност (около 5-7 минути).

Месото нарежете на порции.

Начукайте ги колкото може по тънко и подправете.

В средата на всяко парче сложете от плодово-гъбения пълнеж.

Внимателно навийте рулца, които закрепете с клечки за зъби или подходящи дървени шишчета.

Запържете в силно нагорещена мазнина до образуването на златисто покритие от всички страни.

След това намалете температурата на котлона, налейте малко вода в съда, затворете го с капак и нека рулцата се задушават до готовност (10-15 минути са достатъчни).


Добър апетит!
Снимки: rutxt.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца с гъби в бял сос
- Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
- Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
- Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с кашкавал и чесън
- Свински рулца с орехи и чесън
Коментари към Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук