Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
Необходими продукти:
750 грама свинско филе (може да използвате говеждо)
250 грама шунка или бекон
200 грама кисели краставички
сол и черен пипер на вкус
За соса:
200 милилитра доматен сос
вода или зеленчуков бульон на вкус
няколко супени лъжици заквасена сметана
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дебелина 1,5 - 2 сантиметра. Начукайте ги и подправете от двете страни със сол и черен пипер.
Върху всяко сложете по тънък резен шунка и няколко ивици от кисели краставички. Оформете рулца, които може да закрепите с клечки за зъби.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете рулата до златисто и тогава отстранете клечките.
Налейте водата и доматения сос в съда, оставете ястието да се задушава в продължение на 30-40 минути. В края на приготвянето сложете сметаната и подправете на вкус.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца с гъби в бял сос
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с кашкавал и чесън
- Свински рулца с орехи и чесън
- Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
- Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
Коментари към Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос