Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински рулца с гъби в бял сос

Свински рулца с гъби в бял сос

Свински рулца с гъби в бял сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свинско месо
  • 200 грама гъби
  • 150 грама брашно
  • 150 милилитра олио
  • 150 милилитра прясно мляко
  • 1 средно голяма глава лук
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 50 грама масло
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Измийте месото, нарежете го парчета с дебелина сантиметър, които начукайте старателно.

Гъбите измийте под течаща вода и ги нарежете на кубчета.

Главата лук обелете и го нарежете също на кубчета (дребни).

Изпържете лука и гъбите, подправете ги.

В единия край на свинските парчета сложете по малко от плънката и навийте рулца.

Оваляйте ги брашно и завържете с подходяща връв или закрепете с клечка за зъби.

Изпържете ги в олио, докато от всички страни се образува румена коричка.

След това отстранете клечките или връвта и подредете рулцата в тенджера. Залейте ги с вряща вода (колкото да покрие месото), подсолете и варете в продължение на четвърт час.

През това време направете белия сос.

Разтопете месото в тиган, добавете супена лъжица брашно и пържете, като придобие равномерен златист цвят.

Сложете сметаната в съда и гответе до сгъстяване. Тогава налейте студеното мляко и варете, разбърквайки, докато сместа стане еднородна, без бучки.

Залейте рулцата със соса и варете 20 минути.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайлСнимкиНовиниСъставкиДиетиБотаникаПроизводителиПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияКлинични пътеки