Свински рулца с гъби в бял сос
Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо
- 200 грама гъби
- 150 грама брашно
- 150 милилитра олио
- 150 милилитра прясно мляко
- 1 средно голяма глава лук
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 50 грама масло
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте месото, нарежете го парчета с дебелина сантиметър, които начукайте старателно.
Гъбите измийте под течаща вода и ги нарежете на кубчета.
Главата лук обелете и го нарежете също на кубчета (дребни).
Изпържете лука и гъбите, подправете ги.
В единия край на свинските парчета сложете по малко от плънката и навийте рулца.
Оваляйте ги брашно и завържете с подходяща връв или закрепете с клечка за зъби.
Изпържете ги в олио, докато от всички страни се образува румена коричка.
След това отстранете клечките или връвта и подредете рулцата в тенджера. Залейте ги с вряща вода (колкото да покрие месото), подсолете и варете в продължение на четвърт час.
През това време направете белия сос.
Разтопете месото в тиган, добавете супена лъжица брашно и пържете, като придобие равномерен златист цвят.
Сложете сметаната в съда и гответе до сгъстяване. Тогава налейте студеното мляко и варете, разбърквайки, докато сместа стане еднородна, без бучки.
Залейте рулцата със соса и варете 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с кашкавал и чесън
- Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
- Свински рулца с орехи и чесън
- Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
- Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
Коментари към Свински рулца с гъби в бял сос