Свински рулца с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
1,5 килограма свинско филе
3 - 4 скилидки чесън
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица дижонска горчица
100 грама кашкавал (трябва да е твърд)
олио за пържене
сол и черен пипер
клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дебелина около 1,5 см и ги начукайте от двете страни.
Смесете майонезата, горчицата, намачкания чесън и разбъркайте добре.
Овкусете месото от двете страни със сол и пипер и го намажете с тънък слой от получения сос.
Сложете по парче кашкавал от едната страна и навийте руло.
Закрепете го с помощта на клечка за зъби.
Изпържете рулцата в нагорещено олио от всяка страна за около минута, докато се образува червеникава коричка.
След това ги подредете в тенджера, налейте малко гореща вода (да покрие около 1 см от височината на съда), затворете с капак и нека се задушават около 20 минути.
Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре и салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца с гъби в бял сос
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
- Свински рулца с орехи и чесън
- Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
- Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
Коментари към Свински рулца с кашкавал и чесън