Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
сол и черен пипер
За плънката:
4 кръгчета консервиран ананас
100 грама кашкавал
7 кръгчета шунка (или шунков колбас)
120 милилитра бяло вино
120 милилитра сок от ананас
120 милилитра месен бульон
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 7 тънки парчета, които начукайте и подправете със сол и смлян черен пипер.
Нарежете шунката и ананаса, кашкавала настържете, смесете продуктите в купа.
Разпределете плънката върху парчетата свинско, оформете рула, закрепете ги с помощта на клечки за зъби и изпържете от всички страни в нагорещено олио.
След това подредете рулцата в тава.
При мазнината, останала в тигана, налейте виното, ананасовия сок и бульона. Затоплете комбинацията и с нея залейте рулцата в тавата.
Изпечете ги в загрята 180 градуса фурна за около 20 минути. След това обърнете от другата страна и нека се приготвят още толкова време.
Ако решите, може да задушите в подходящ съд върху котлона в малко количество мазнина.
Извадете готовите рулца в чиния, отстранете клечките за зъби, полейте със соса и поднесете (може с гарнитура от сварен ориз).
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца с гъби в бял сос
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с кашкавал и чесън
- Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
- Свински рулца с орехи и чесън
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
- Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
Коментари към Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос