Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи
Необходими продукти:
600-800 грама свинско филе
200-300 грама кашкавал
сушени сини сливи без костилки според броя на ивиците месо
сол и черен пипер на вкус (може да използвате и други подправки)
масло за пържене и брашно за сгъстяване на соса
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на тънки дълги парчета, които начукайте. Подправете със сол и смлян черен пипер от двете страни.
Настържете кашкавала или го нарежете на тънки ивици.
Сините сливи трябва да бъдат сочни. Ако са прекалено сухи, залейте ги с вряща вода и нека престоят в нея известно време, за да омекнат.
Върху всяко парче месо сложете от настъргания кашкавал и по един сушен плод. Навийте рулца, които запържете леко в нагорещено масло. След това ги подредете в тава и полейте със сос, който направете от мазнината, в която запържихте, сгъстена с брашно.
Поставете в загрята фурна и запечете до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински рулца с плънка от гъби с ябълки и лук
- Свински рулца с плънка от гъби и кашкавал в картофена панировка
- Свински рулца с гъби в бял сос
- Свински рулца със спанак и бекон
- Свински рулца с кашкавал и чесън
- Свински рулца с шунка и кисели краставички, задушени в сос
- Свински рулца с орехи и чесън
- Свински рулца с плънка от ананас и кашкавал във винен сос
- Свински рулца с плънка от сини сливи в сметанов сос
- Свински рулца с орехи и сушени сини сливи в хрупкава панировка
Коментари към Свински рулца с кашкавал и сушени сини сливи