Свински ребра с прясно, кисело зеле и сушени сини сливи

Необходими продукти:
400 грама свински ребра
500 грама прясно зеле
400 грама кисело зеле
1 глава лук
1 морков
150 грама сушени сини сливи, почистени от костилките
сол, кориандър, дафинови листа и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете ребрата на порции.
Запържете ги до златисто, като бъркате непрекъснато (около 10-15 минути).
Щом по повърхността им се образува красива коричка, добавете нарязания лук.
Щом и той стане златист изсипете настърганите моркови. Подправете с черен пипер и сол, сложете 2-3 дафинови листа и щипка смлян кориандър по желание.
Когато морковите омекнат, прибавете нарязаното кисело зеле, разбъркайте и затворете съда с капак.
Намалете температурата на котлона и нека всичко се задушава в продължение на 15 минути.
През това време накълцайте прясното зеле. Щом изтече посоченото по-горе време, сложете зеленчука в съда оставете продуктите да се задушават. За около час-час и половина са им необходими, за да бъдат напълно готови.
Накрая добавете сушените сини сливи, почистени от костилките, разбъркайте и 15 минути по-късно свалете ястието от огъня.
Добър апетит!
Снимки: djurenko.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Барбекю сос за ребърца
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Свински ребърца с мед, лук и бира
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
Коментари към Свински ребра с прясно, кисело зеле и сушени сини сливи