Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Сандвичи от кайма с плънка от пушено сирене и спанак

Сандвичи от кайма с плънка от пушено сирене и спанак

Сандвичи от кайма с плънка от пушено сирене и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм кайма по избор
  • 500 грама пресен спанак
  • 400 грама пушено сирене
  • 80 грама галета
  • 50 грама настърган пармезан или друг подобен вид сирене/кашкавал
  • 2 яйца
  • риган
  • мащерка
  • магданоз
  • олио
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете магданоза, смесете го мащерката и ригана.

Чукнете яйцата в каймата, добавете галетата, подправките и пармезана. Омесете и разделете на две равни части.

Сложете едната върху лист пергамент и заравнете повърхността. Покрийте с втори лист хартия и разточете до получаване на слой с дебелина около половин сантиметър.

По същия начин постъпете и с останалата кайма.

Измийте спанака, отцедете го от течността и изпържете на средна температура за 5 минути. Подсолете и сварете от котлона.

Пушеното сирене нарежете на тънки парчета.

На дъното на тава сложете единия "блат" от суровата кайма заедно с пергамента. Отстранете горния лист хартия и върху основата подредете парчетата пушено сирене, като ги застъпвате. Следва спанакът, който покрийте с втория пласт кайма (без пергамента, разбира се).

Притиснете леко пластовете (това може да направите с ръце или с точилката) и поставете съда в хладилника за половин час.

След това нарежете съдържанието на триъгълници, които изпържете на силен огън в малко растителна мазнина, докато от всички страни се образува румена коричка.

Подредете триъгълниците в тава върху лист пергамент и изпечете "сандвичите" във фурната. За пълната им готовност са необходими 15-20 минути на 200 градуса.

Поднесете ги със зеленчуци и любими сосове.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: marinadom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...СнимкиЛюбопитноДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл