Салата с пържен лук и царевица

Необходими продукти:
- зърната от 2 кочана царевица
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 люта чушка (халапеньо), тънко нарязана
- 2 сантиметра корен джинджифил, нарязан на тънки пръчици
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 зелен лук, нарязан на ситно + още за сервиране
- 1/4 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена чаша сварена зърнена култура - киноа, лимец, жито
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- сол
- 2 супени лъжици хрупкав пържен лук
- лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие и сипете зехтина, за да се сгорещи. Изпържете лютата чушка, джинджифила, чесъна и лука - за около 1-2 минути. Добавете куркумата и след 30 секунди сложете зърната царевица в тигана. Увеличете температурата и гответе, като разклащате съда от време на време, пържете царевицата около 2-3 минути. Добавете 1/2 чаша кокосово мляко и подправете със сол. Когато течността заври, добавете 1-2 супени лъжици вода, ако е необходимо, за да се получи кремообразен сос. Варете около 3 минути.
Прехвърлете сместа в чиния.
Прибавете останалото кокосово мляко и леко намачкайте. Поръсете с пържения лук и свежия зелен лук. Сервирайте с резени лимон.
Източник:
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Полента със сирена и гъби
- Ориз с царевица
- Царевични питки на тиган с масло и мента
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Салата с пържен лук и царевица