Салата с пържен лук и царевица

Необходими продукти:
- зърната от 2 кочана царевица
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 люта чушка (халапеньо), тънко нарязана
- 2 сантиметра корен джинджифил, нарязан на тънки пръчици
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 зелен лук, нарязан на ситно + още за сервиране
- 1/4 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена чаша сварена зърнена култура - киноа, лимец, жито
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- сол
- 2 супени лъжици хрупкав пържен лук
- лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие и сипете зехтина, за да се сгорещи. Изпържете лютата чушка, джинджифила, чесъна и лука - за около 1-2 минути. Добавете куркумата и след 30 секунди сложете зърната царевица в тигана. Увеличете температурата и гответе, като разклащате съда от време на време, пържете царевицата около 2-3 минути. Добавете 1/2 чаша кокосово мляко и подправете със сол. Когато течността заври, добавете 1-2 супени лъжици вода, ако е необходимо, за да се получи кремообразен сос. Варете около 3 минути.
Прехвърлете сместа в чиния.
Прибавете останалото кокосово мляко и леко намачкайте. Поръсете с пържения лук и свежия зелен лук. Сервирайте с резени лимон.
Източник:
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ЖАН Д'АРСЕЛ HYDRATANTE ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ОЧИ 15 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Царевичен сладкиш с прясно мляко и ананас
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Ароматна печена царевица
- Хрупкави карамелизирани пуканки
- Царевица, Кукуруз
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Салата с пържен лук и царевица