Салата с пържен лук и царевица

Необходими продукти:
- зърната от 2 кочана царевица
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 люта чушка (халапеньо), тънко нарязана
- 2 сантиметра корен джинджифил, нарязан на тънки пръчици
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 зелен лук, нарязан на ситно + още за сервиране
- 1/4 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена чаша сварена зърнена култура - киноа, лимец, жито
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- сол
- 2 супени лъжици хрупкав пържен лук
- лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие и сипете зехтина, за да се сгорещи. Изпържете лютата чушка, джинджифила, чесъна и лука - за около 1-2 минути. Добавете куркумата и след 30 секунди сложете зърната царевица в тигана. Увеличете температурата и гответе, като разклащате съда от време на време, пържете царевицата около 2-3 минути. Добавете 1/2 чаша кокосово мляко и подправете със сол. Когато течността заври, добавете 1-2 супени лъжици вода, ако е необходимо, за да се получи кремообразен сос. Варете около 3 минути.
Прехвърлете сместа в чиния.
Прибавете останалото кокосово мляко и леко намачкайте. Поръсете с пържения лук и свежия зелен лук. Сервирайте с резени лимон.
Източник:
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Топчета мамалига със сирене
- Царевични медальони с мед и плодове
- Студена кокосова супа с царевица
- Царевица на скара с бекон и масло
- Елоте (мексиканска улична царевица)
- Хляб от сладка царевица
- Пикантна царевица по мексикански
- Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал
- Царевичен сладолед
Коментари към Салата с пържен лук и царевица