Салата с киноа, тиква и червени боровинки
Необходими продукти:
- 250 грама тиква, нарязана на кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
- 2 чаени чаши сварена киноа
- 1 глава червен лук, ситно нарязан
- 50 грама сушени червени боровинки
- 1/2 чаена чаша стафиди, светли
- няколко стръка нарязан пресен магданоз
- 50 грама нарязано сирене
- сок от лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, застелете тава с лист пергамент и подредете тиквените кубчета. Подправете ги със сол, зехтин и черен пипер. Запечете за 30 минути и охладете.
В купа изсипете киноата, добавете ситно нарязания червен лук, боровинките, стафидите, магданоза и сиренето. Подправете сместа със сол, черен пипер и зехтин на вкус.
Овкусете с лимонов сок и добавете изпечените кубчета тиква. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: eat-drink-love.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Печена солена тиква
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Коментари към Салата с киноа, тиква и червени боровинки