Салата с киноа, тиква и червени боровинки
Необходими продукти:
- 250 грама тиква, нарязана на кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
- 2 чаени чаши сварена киноа
- 1 глава червен лук, ситно нарязан
- 50 грама сушени червени боровинки
- 1/2 чаена чаша стафиди, светли
- няколко стръка нарязан пресен магданоз
- 50 грама нарязано сирене
- сок от лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, застелете тава с лист пергамент и подредете тиквените кубчета. Подправете ги със сол, зехтин и черен пипер. Запечете за 30 минути и охладете.
В купа изсипете киноата, добавете ситно нарязания червен лук, боровинките, стафидите, магданоза и сиренето. Подправете сместа със сол, черен пипер и зехтин на вкус.
Овкусете с лимонов сок и добавете изпечените кубчета тиква. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: eat-drink-love.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
НУРС ЧАЙ ОТ КИНОА, ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ И ГОДЖИ БЕРИ * 42
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
БИОХЕРБА БИО ТРИЦВЕТНА КИНОА 200 г
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Безглутенова диета
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Гарнитура от киноа
- Киноа
- Ориз с тиква и сушени манатарки
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
Коментари към Салата с киноа, тиква и червени боровинки