Салата от киноа с портокал, цвекло и нар
Необходими продукти:
- 3 броя червено цвекло, измито и подсушено
- 2 чаши зеленчуков бульон
- 1 и 1/2 чаши вода
- 2 чаши червена киноа (или бяла)
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 средно големи портокала
- 1 супена лъжица оцет шери (или прясно изстискан сок от лимон)
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1/4 чаша + 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 1/2 чаша фурми без костилка, наситнени
- зърната на 1 нар
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Увийте главите цвекло поотделно във фолио и изпечете за 60-80 минути или докато омекнат. След като изстинат, ги обелете и нарежете.
Кипнете зеленчуковия бульон, водата, киноата и солта. Намалете топлината, покрийте с капак и оставете да къкри, докато течността се абсорбира (около 20 минути).
Настържете кората на 1 портокал и изтискайте сока му. Комбинирайте ги с оцета (или лимоновия сок), сол и черен пипер. Налейте зехтина на тънка струя, без да спирате да разбърквате, докато се комбинират добре съставките. Добавете 1/4 чаша от магданоза. Нарежете другите 2 портокала на резени.
Сервирайте нарязаното цвекло, киноата и фурмите. Овкусете с дресинга и разбъркайте. Гарнирайте с резените портокал, семена от нар и 2 супени лъжици магданоз.
Приятен апетит!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG МАСКА ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 250 мл
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
ГРЕВИЯ БОДИ МОДУЛАТОР капсули * 60
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД АМПУЛИ ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ С ИЗМИВАНЕ 7 мл * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Киноа
- Гарнитура от киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Запеканка с киноа и кейл
- Салата с киноа, гриловано сирене халуми и песто
- Ризото с киноа и печурки
- Салата от киноа с авокадо, маслини и боб
- Запеканка от киноа с домати и моцарела
- Картофени кошнички с киноа, гъби и пушено сирене
Коментари към Салата от киноа с портокал, цвекло и нар