Салата от портокали и цвекло с лешници и лук

Необходими продукти:
- 1/2 килограм цвекло
- 1 супена лъжица растителна мазнина
- сол и прясно смлян черен пипер
- 250 грама нарязан на кръгчета червен лук
- 2 портокала, обелени и почистени от семената и нарязани на парчета
- 2 супени лъжици лешниково масло
- 1 супена лъжица наситнен кориандър
- 1/2 чаена чаша прясно изцеден сок от портокал
- 2 супени лъжици леко изпечени лешници
- 30 грама настъргано адигейско сирене
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, намажете с олио и сложете цвеклото (ако главата е голяма, разрежете на няколко части). Изпечете за 25 минути (фурната да е предварително сгорещена на 200 градуса).
Докато цвеклото се пече, смесете портокалите и лука в купа. В отделен съд налейте цитрусовия сок и лешниковото масло.
Обелете готовото цвекло, нарежете го на малки парчета, които изсипете при портокалите и лука. Налейте дресинга, овкусете със сол и черен пипер, добавете кориандъра, лешниците и сиренето.
Нестандартната салата е готова.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prostoeda.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
МАТИСЪН БИО СОК ОТ ЦВЕКЛО 750 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
МЕДЕКС МЕДЕН СИРОП С ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН C + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 150 мл
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
КАЛИВИТА ОКЕАН 21 разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Салата от цвекло, рукола и козе сирене
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
- Смути от цвекло с ябълка и морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сок от цвекло
- Дип от жълто цвекло с тахан
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
Коментари към Салата от портокали и цвекло с лешници и лук