Салата от пържени патладжани с маринован лук, пресни домати и сварени яйца

Необходими продукти:
- 4-5 средно големи патладжана
- 3-4 домата
- 4 яйца
- 2 глави кромид лук
- 1 супена лъжица захар
- 4 супени лъжици оцет (ябълков, винен или балсамов)
- сол, олио, черен пипер
- пресен копър по желание
- заквасена сметана или майонеза
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на шайби, след това на полукръгчета, сложете ги в купа и залейте с вряща вода. След няколко минути отцедете течността, добавете захарта и оцета при лука, налейте отново вряща вода, която трябва да покрие лука. Затворете с капак и оставете така, докато приготвите останалите продукти.
Сварете яйцата твърдо, обелете ги и нарежете.
Обелете корите на патладжаните, останалото нарежете на недебели парчета, които изпържете в олио за 15 минути на среден огън. Когато се охладят, смесете с яйцата, нарязаните домати и маринования лук, който сте отцедили от течността.
Добавете пресен копър по желание, заквасена сметана или майонеза, подправете и разбъркайте.
Салатата е готова, насладете й се.
Добър апетит!
dimakulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пълнен патладжан с нахут, домат и чесън
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Ливанска разядка Мутабал
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
Коментари към Салата от пържени патладжани с маринован лук, пресни домати и сварени яйца