Салата от пържени гъби с шунка и рукола
Необходими продукти:
200 грама печурки
200 грама шунка
1 връзка рукола
1 връзка зелен лук
2-3 супени лъжици зехтин
щипка смлян червен пипер
сол и смлян черен пипер на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Нарежете шунката на тънки парчета, които запържете леко от двете страни в нагорещено олио. Руколата измийте и подсушете, зеления лук накълцайте ситно.
Гъбите нарежете на плочки, изпържете ги в зехтин за 5-7 минути, течността трябва да се изпари. Към края на приготвянето прибавете зеления лук, подправете със сол и други подправки на вкус, разбъркайте.
Сложете листата рукола в широк плосък съд, върху тях - шунката, накрая - гъбите (охладени).
Салатата е готова.
Добър апетит!
Снимка: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНБ ПРЕДПАЗВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С АРОМАТ НА СОЛЕН КАРАМЕЛ 50 мл
СНБ КРЕМ-ГЕЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СЪС СФЕРИ АЛОЕ ВЕРА И ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА 30 мл
СНБ КРЕМ ПРЕДПАЗВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С ПОРТОКАЛОВ ЦВЯТ 100 мл
СНБ ПРЕДПАЗВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА 100 мл
СНБ ПРЕДПАЗВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА 30 мл
СНБ ПРЕДПАЗВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С АРОМАТ НА СОЛЕН КАРАМЕЛ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Рукола - полезни свойства и противопоказания
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Салата от маслини и лук
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
Коментари към Салата от пържени гъби с шунка и рукола