Салата от пресни картофи с пъдпъдъчи яйца и сос песто
Необходими продукти:
15 пъдпъдъчи яйца
1 чаена чаша замразен грах
700 грама пресни картофи
1 връзка пресен босилек (само листата)
1 малка връзка магданоз (само листата)
шепа кедрови или други ядки
60 грама пармезан
2 скилидки чесън
1 чаена чаша зехтин
1/2 супена лъжица бял винен оцет
шепа листа пресен киселец (нарязани тънко) или мента
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете пъдпъдъчите яйца в тенджера, залейте ги със студена вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на 1-2 минути, след което обелете, като се охладят малко.
Граха изсипете във вряща вода за 30 секундни и нека се охлади.
Измийте картофите добре и ги сварете цели, без да обелвате. Не ги преварявайте.
С помощта на блендер смелете пармезана с босилека, магданоза, ядките и чесъна до получаването на пюре. Постепенно влейте зехтина и разбивайте. Готовия сос прехвърлете в дълбок съд.
Отцедете картофите от водата, нарежете ги на половинки или четвъртинки (зависи от големината им), изсипете в съда със зеления сос, докато са още горещи. Прибавете оцета, граха и листата киселец или мента. Разбъркайте всичко и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Разрежете сварените и обелени яйца на две части, които добавете към останалите продукти. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете салатата.
Добър апетит!
Снимки: vsyasol.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Салата "Новогодишен звън"
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Салата от пресни картофи с пъдпъдъчи яйца и сос песто