Салата от моркови с нахут и фета

Необходими продукти:
500 грама моркови
400 грама сварен или консервиран нахут
200 грама сирене фета
100 грама шамфъстъци
2 пълни шепи малки листа спанак
5 стръка мента
2 чаени лъжици смлян кимион
сока от 1/2 лимон
1 супена лъжица светъл течен мед
зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Обелете морковите, нарежете ги на парчета с дължина 5 сантиметра, след това всяко от тях - на 4-6 части. Сложете ги в тава, поръсете с кимиона и полейте 1 супена лъжица зехтин. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, разбъркайте и изпечете до готовност (около 30-40 минути).
Извадете ги в купа.
Отцедете нахута от течността с помощта на гевгир, изплакнете зърната и ги прибавете при морковите.
Смесете лимоновия сок и меда, налейте и 1 супена лъжица зехтин. С тази комбинация залейте салатата, докато морковите са още горещи. Оставете ги да се охладят, а през това време нарежете спанака, ментата и ядките. Изсипете ги в купата при останалите продукти и накрая сложете намачканото сирене.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Див морков
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
Коментари към Салата от моркови с нахут и фета