Салата от макарони с пилешко месо и сусам

Необходими продукти:
- 1 пакет (400 грама) макарони по избор
- 1/4 чаена чаша сусамови семена
- 1/4 чаена чаша обикновено олио
- 3/4 чаена чаша соев сос
- 1/2 чаена чаша бял винен оцет
- 3 1/2 супена лъжица захар
- 2 чаени чаши нарязано на кубчета сготвено пилешко месо
- 1/2 чаена чаша накълцан свеж магданоз
- 1/2 чаена чаша нарязани пера зелен лук
- 4 чаени чаши бейби спанак
- 2 чаени чаши чери домати
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с вода да заври и сварете пастата за 10 минути в нея, до готовност. Прецедете.
Докато се приготвят макароните запържете в олиото сусама, докато стане златист. Свалете го от котлона, добавете соевия сос, оцета и захарта. Разбъркайте и пресипете в затварящ се съд за съхранение, оставете настрана.
В голяма купа смесете пастата, месото, 1 чаена чаша от дресинга, покрийте салатата, нека преседи 6 часа в хладилник.
Преди сервиране добавете магданоза, лука, разполовени чери домати и спанака. Полейте с останалия дресинг, ако има нужда и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Салата от маслини и лук
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Салата от макарони с пилешко месо и сусам