Салата от кисело зеле с картофи, бекон и лук

Необходими продукти:
300 грама кисело зеле
1 сладка жълта чушка
1 ябълка
3 супени лъжици олио
3 големи картофа
сол и черен пипер
3 ивици бекон
1 голяма глава лук
Начин на приготвяне:
Картофите сварете в подсолена вода за 20 минути и ги обелете, когато се охладят достатъчно. Нарежете на кубчета със средна големина и сложете в купа.
Бекона нарежете на малки парчета, изпържете за 3 минути в 1 супена лъжица олио, след което добавете накълцания лук. Пет минути по-късно изсипете сместа в съда с картофите, разбъркайте и затворете с капак.
Ябълката и чушката почистете от семената, нарежете на малки кубчета. Отцедете зелето от саламурата и го накълцайте ситно.
Прибавете тези продукти при останалите, подправете със сол и черен пипер и залейте салатата с комбинация от останалото олио и 1 супена лъжица от зелевия сок.
Разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
- Кисело зеле с ориз и заливка на фурна
- Боб с наденица и кисело зеле
- Салата от зеле с краставици и царевица
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Китайското зеле - витаминозна и вкусна салата
- При главоболие или мигрена наложете на главата си кисело зеле
Коментари към Салата от кисело зеле с картофи, бекон и лук