Салата "Новогодишен звън"
Необходими продукти:
- 2 моркова
- 6 яйца
- 5 картофа
- 1 червена маринована чушка
- 1 ябълка
- 1 глава лук
- 2 кисели краставички
- зелен грах
- сол
- майонеза
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и картофите. Запарете зеленчуците или ги сварете в тенджера с малко посолена вода. Вече сварени ги извадете в чиния и оставете да се охладят на стайна температура. Нарежете киселите краставички, морковите и картофите на кубчета. Сложете в салатиера, добавете зеления грах.
Обелете ябълката, изрежете сърцевината и настържете на едро ренде. Прибавете зеленчуците. Посолете, сложете майонеза, разбъркайте и загладете повърхността с лъжица (да бъде равна). Важно е салатиерата да е с плоско дъно и цилиндрична форма.
Обърнете салатиерата със съдържанието, което е плътно притиснато, в плоска чиния.
Сварете яйцата твърдо, оставете ги да изстинат в студена вода и обелете. Разрежете всяко от тях надлъжно на две половини, извадете жълтъците и ги настържете на ситно ренде. Подредете белтъците в чинията, така че да образуват кръг (поставяйте ги с изпъкналата страна нагоре). В средата поръсете настърганите жълтъци.
От червената чушка изрежете стрелки (целта е да направите часовник) и лентички за римски цифри. Може да намажете яйцата с майонеза, която ще послужи за "лепило", с което да закрепите цифрите. "Сверете часа" - трябва да показва 23:55.
Салатата е готова. Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Салата "Новогодишен звън"