Саксии с шоколадов пудинг и ментов екстракт
Необходими продукти:
350 грама крема сирене (филаделфия, маскарпоне) на стайна температура
3 супени лъжици пудра захар
1 чаена чаша течна сметана с 35% масленост
1/2 чаена чаша шоколадова паста (ганаш)
1/2 чаена лъжица ментов екстракт
400 грама шоколадови бисквити
8 стръка мента за украса
Начин на приготвяне:
Разбийте крема сиренето и пудрата захар до еднородност с помощта на миксер. Намалете оборотите до минимум, прибавете сметаната и разбъркайте. След това увеличете скоростта до максимална и разбивайте в продължение на 2 минути. Накрая добавете шоколадовата паста и ментовия екстракт, разбъркайте до еднородност.
Смелете или натрошете шоколадовите бисквити. В прозрачни стъклени чаши разпределете шоколадово-сметановия пудинг, поръсете всеки с по 1 супена лъжица бисквити и "посадете" стръкче мента в тези симпатични "саксийки".
Може да поднесете веднага, но ако приберете десерта в хладилника за една нощ, той ще се получи още по-вкусен.
Добър апетит!
Ето и рецептите за ганаш и ментов екстракт, ако не разполагате с готовите продукти.
За шоколадовата паста
150 грама черен шоколад
250 милилитра сметана с масленост 35%
За направата на шоколадовата паста е необходимо да сложите сметаната да кипне и когато това стане, към нея прибавете шоколада (нека се разтопи) и оставете комбинацията да се охлажда (може да приберете в хладилника за една нощ, но ако не разполагате с толкова време, 10 минути са достатъчни за сгъстяването на пастата).
За приготвяне на ментов екстракт:
1/4 чаена чаша листенца мента
100 милилитра водка или друг подходящ алкохол
100 милилитра вода
Нарежете ментовите листенца, сложете ги в бурканче и налейте водата и водката, разклатете няколко пъти. Оставете да престои 3 седмици, като периодично разклащате. Преди употреба прецедете течността.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Спазмолитици
- Обикновен маслен крем
- Билкови тинктури - приготвяне, рецепти и употреба
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Мента - полезни свойства и приложения
Коментари към Саксии с шоколадов пудинг и ментов екстракт