Ръжени палачинки с кефир и сода

Необходими продукти:
- 225 грама ръжено брашно
- 100 грама пшенично брашно
- 2 яйца
- 400 милилитра кефир
- 350 милилитра вряща вода
- 2 супени лъжици захар на пясък
- по 1/2 чаена лъжица сол и сода
- 3 супени лъжици зехтин (или заменете с краве масло)
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида брашно в купа. В отделен съд комбинирайте кефира с яйцата, добавете солта и захарта.
Съединете сухата и течната смеси, разбъркайте до еднородност. След това налейте врящата вода и още веднъж разбъркайте тестото. Накрая към него прибавете содата и зехтина.
Веднага изпечете палачинки в добре нагорещен тиган.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА