Руло с шампанско и млечен шоколадов крем
Необходими продукти:
за блата
- 6 белтъка
- 6 жълтъка
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 50 милилитра плодово шампанско
- 10 грама бакпулвер
- 300 грама пресято брашно
- 1/2 чаена чаша разтопено краве масло
за крема
- 200 милилитра сладкарска сметана за разбиване
- 200 грама маскарпоне
- 300 грама течен бял шоколад
за украса
- пудра захар
- какао на прах
- пресни ягоди или други плодове по ваш избор
Начин на приготвяне:
В два отделни съда сложете белтъците и жълтъците. Към първия сложете захарта и разбийте до получаването на твърд сняг. Добавете ванилията и разбъркайте. Към втория сложете маслото и разредете с шампанското.
Комбинирайте внимателно двете смеси и ги миксирайте с брашното и бакпулвера. Разбъркайте и разпределете сместа в тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност. Още горещ, завийте на руло с помощта на кърпа и охладете.
През това време смесете сметаната с маскарпонето и разбийте до еднородност. Добавете белия шоколад и бъркайте докато продуктите се смесят добре. Развийте блата, намажете го с крема.
Завийте отново и поръсете с какао и пудра захар.
Сложете рулото в плато, украсете с ягоди или други плодове по избор, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло Фереро Роше
- Руло без печене
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Руло с плънка от мед и орехи
- Бананово руло без печене
Коментари към Руло с шампанско и млечен шоколадов крем